Loading...

Groene stroom Kesteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Kesteren vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Kesteren en check de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kesteren

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kesteren vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna check je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Kesteren vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: RENDO Netwerken aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bio, water, zon, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Zwartebroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Kesteren

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Neder-Betuwe.

groene-stroom-kesteren

Een energieneutrale woning in Kesteren rond november 2023

Aan de hand van deze webpagina detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Kesteren. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kesteren wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jullie gebruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij het leverancier. Maar, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, AWB, Intergas, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Kesteren kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen €4300 – €7000. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sluiskil afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder aanbieders als Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Kesteren beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: jullie huidige verbintenis annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jullie toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Kesteren een stuk lager dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten vind je onderstaand de meest populaire pakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je direct welke pakketten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kesteren vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.