Loading...

Groene stroom Zwartebroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Zwartebroek vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Zwartebroek en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zwartebroek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwartebroek vergelijken (februari 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Zwartebroek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom van Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, water, zon, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Vind alles uit over groene energie Nieuwehorne vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zwartebroek

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Barneveld.

groene-stroom-zwartebroek

Een energieneutrale woning in Zwartebroek rond februari 2024

Via deze website lees je alle details over groene stroom Zwartebroek. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwartebroek is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Echter, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Zwartebroek is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Verder verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De investering ligt zo tussen de €2500 tot €6300. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Hempens afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Eneco, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je rap welke groene stroom aanbieders in Zwartebroek operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je huidige levering stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. De toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Zwartebroek sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer mensen die mede hierdoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele contracten vind je bijgaand de meest populaire pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker ontdek je vandaag nog welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Zwartebroek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.