Loading...

Groene stroom Hempens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Hempens vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Hempens of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hempens

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hempens vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Hempens vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Huismerk Energie contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bodem, water, aarde, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Westerland vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hempens

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-hempens

Een energieneutrale woning in Hempens rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke details over groene stroom Hempens. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hempens is een wens van vele. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “een efficiënte douchekop kopen” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Daartegenover, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele hr-ketel (Intergas, Atag, AWB, Vaillant of Nefit) verbannen. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hempens kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3000 t/m €6900. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Rhee afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name partijen als Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice focussen hierop. Via jullie adresgegevens detecteer je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hempens beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: het actuele verbintenis annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hempens een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten vergelijk je onderstaand enkele contracten. Info: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Hempens vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en stroom.