Loading...

Groene stroom Rhee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, waterkracht, zon, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je snel alle groene energieleveranciers in Rhee vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Rhee en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Rhee

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rhee vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je alle groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Rhee vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, aarde, bio, water, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Gelderswoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Rhee

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Assen.

groene-stroom-rhee

Een energieneutrale woning in Rhee rond december 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Rhee. Maar, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rhee wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zet de koelkast precies waterpas. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Vaillant, AWB of Nefit) verboden. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Rhee is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3600 t/m €7300. Mede door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Axel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder aanbieders als Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Rhee aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie huidige verbintenis beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Rhee flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer families die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten tref je hierna veel gekozen abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je vlug welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Rhee vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.