Loading...

Groene stroom Axel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Axel vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Axel en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Axel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Axel vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Middels subsidies en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Axel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per postcode in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, steenkool, aardolie (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Ooij vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Axel

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-axel

Een energieneutrale woning in Axel rond december 2023

Met behulp van onze website lees je uitgebreide toelichting op groene stroom Axel. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Axel wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, Nefit, AWB of Intergas) uitgesloten. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Axel vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Tevens verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs schommelt tussen €2900 t/m €6600. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in IJlst afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders als Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Axel operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: het actuele levering opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Axel sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je bijgaand vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker check je eenvoudig welke pakketten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Axel vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.