Loading...

Groene stroom Ooij Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, stabiele bronnen als wind, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Ooij vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Ooij of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ooij

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ooij vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Ooij vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Clean Energy oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, bodem, zon, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Drijber vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Ooij

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ubbergen.

groene-stroom-ooij

Een energieneutrale woning in Ooij rond juni 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Ooij. Maar, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ooij is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Evenwel, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas) verboden. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ooij kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3200 t/m €7200. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zandpol afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke maatschappijen zoals Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Ooij beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je lopende pakket beëindigen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ooij sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vind je onderstaand veel gekozen stroom abonnementen. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker detecteer je moeiteloos welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Ooij vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.