Loading...

Groene stroom Drijber Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, biomassa, zon, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Middels onze groene energie check kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Drijber vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Drijber en check de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Drijber

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Drijber vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Drijber vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom en gas van DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardgas, petroleum (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Smallebrugge vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Drijber

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-drijber

Een energieneutrale woning in Drijber rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare toelichting op groene stroom Drijber. Maar, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Drijber is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Daartegenover, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Nefit, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Drijber is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2600 tot €6100. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Montfort afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Drijber aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: je huidige pakket stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Je volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Drijber een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse contracten bekijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check check je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Drijber vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektra.