Loading...

Groene stroom Montfort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Montfort vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Montfort en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Montfort

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Montfort vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Montfort vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Noordelijk Lokaal Duurzaam abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Bronneger vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Montfort

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Roerdalen.

groene-stroom-montfort

Een energieneutrale woning in Montfort rond juli 2024

Met behulp van deze webpagina ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Montfort. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Montfort wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, Vaillant, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Montfort kan veel geld kosten. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €2500 en €7000. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Walem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke partijen zoals Qurrent, Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Montfort voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Jullie aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Montfort fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten tref je hieronder veel gekozen energiecontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker achterhaal je spoedig welke aanbieders duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Montfort vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.