Loading...

Groene stroom Walem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, stabiele bronnen als zon, waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Walem vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Walem of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Walem

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Walem vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend detecteer je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Walem vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: groene stroom Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, bodem, bio, wind, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Lepelstraat vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Walem

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

groene-stroom-walem

Een energieneutrale woning in Walem rond april 2024

Met behulp van deze webpagina bekijk je alle informatie over groene stroom Walem. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Walem is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en nooit het licht onnodig aan laten staan. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende hr-ketel (AWB, Remeha, Intergas, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Walem kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Tevens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €3400 t/m €7200. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Evertsoord afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers zoals Qurrent, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Walem operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: het huidige levering ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Walem sterk verlaagd dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen tref je hieronder de meest populaire abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker check je direct welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Walem vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor elektra en gas.