Loading...

Groene stroom Lepelstraat Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, wind, biomassa, zon. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer dan grijze energie dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Dankzij onze groene stroom checker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Lepelstraat vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Lepelstraat of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Lepelstraat

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Lepelstraat vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vind je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Lepelstraat vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Cogas actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, water, wind, zon, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Baaium vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Lepelstraat

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bergen op Zoom.

groene-stroom-lepelstraat

Een energieneutrale woning in Lepelstraat rond juni 2024

Via deze webpagina bekijk je nuttige informatie over groene stroom Lepelstraat. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lepelstraat is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “korter douchen” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Niettemin, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, AWB, Nefit, Intergas of Remeha) uitgesloten. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lepelstraat kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Verder verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energienota. De kostprijs ligt zo tussen de €2800 t/m €7000. Dankzij de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Teteringen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen als Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen zie jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Lepelstraat actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele levering annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Lepelstraat aantrekkelijker dan jaren geleden. We horen van veel consumenten op basis daarvan switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check detecteer je binnen no-time welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Lepelstraat vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektra en gas.