Loading...

Groene stroom Teteringen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Geholpen door de duurzame energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Teteringen vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Teteringen of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Teteringen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Teteringen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vind je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Teteringen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het leukste is, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie IJsselmuiden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Teteringen

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Breda.

groene-stroom-teteringen

Een energieneutrale woning in Teteringen rond december 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je praktische details over groene stroom Teteringen. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Teteringen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Echter, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, Nefit, Intergas, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Teteringen vergt een hele investering. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4400 tot +/- €6100. Via de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Den Andel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Teteringen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie huidige levering opzeggen en nadien een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Teteringen flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten vergelijk je bijgaand enkele energiecontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vergelijk je probleemloos welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Teteringen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.