Loading...

Groene stroom IJsselmuiden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kun jij nu alle groene energieleveranciers in IJsselmuiden vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in IJsselmuiden en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in IJsselmuiden

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in IJsselmuiden vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder bekijk je alle groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in IJsselmuiden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per regio in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: HVC variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zeegse vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie IJsselmuiden

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Kampen.

groene-stroom-ijsselmuiden

Een energieneutrale woning in IJsselmuiden rond juni 2024

Middels deze pagina lees je alle toelichting op groene stroom IJsselmuiden. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in IJsselmuiden wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en niet een te grote pan gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Daartegenover, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Atag, Nefit, Intergas of AWB) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in IJsselmuiden is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Daarbij beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3800 t/m €6500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Schoonloo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens lees jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in IJsselmuiden voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je lopende abonnement opzeggen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie IJsselmuiden aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daarom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vind je direct welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen IJsselmuiden vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.