Loading...

Groene stroom Schoonloo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de groene stroom vergelijker kan je rap alle groene energieleveranciers in Schoonloo vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Schoonloo of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Schoonloo

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Schoonloo vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Schoonloo vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bio, water, wind, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Haskerhorne vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Schoonloo

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-schoonloo

Een energieneutrale woning in Schoonloo rond december 2023

Aan de hand van deze webpagina bekijk je belangrijke details over groene stroom Schoonloo. Alleen, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schoonloo is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en zorg dat je koelkast goed sluit. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Aan de andere kant, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Remeha, AWB, Nefit of Intergas) verbannen. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Schoonloo kan duur uitvallen. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De prijs varieert tussen de €3300 t/m €6800. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Blijham afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert check jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Schoonloo actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jullie bestaande abonnement ontbinden en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Schoonloo flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die neigen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen tref je bijgaand toonaangevende contracten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker achterhaal je ogenblikkelijk welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Schoonloo vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.