Loading...

Groene stroom Haskerhorne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Haskerhorne vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Haskerhorne en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Haskerhorne

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Haskerhorne vergelijken (april 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Haskerhorne vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, wind, aarde, bodem, zon vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Wanneperveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Haskerhorne

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-haskerhorne

Een energieneutrale woning in Haskerhorne rond april 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl lees je uitgebreide details over groene stroom Haskerhorne. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Haskerhorne is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Atag, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De klassieke cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Haskerhorne kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4100 en €6200. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Persingen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name organisaties als Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Haskerhorne operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie huidige verbintenis ontbinden en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Haskerhorne flink lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel consumenten die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten vind je hierna enkele stroompakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je simpelweg welke pakketten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Haskerhorne vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.