Loading...

Groene stroom Persingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Persingen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Persingen en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Persingen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Persingen vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vind je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Persingen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: De Vastelastenbond voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, bio, zon, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Exloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Persingen

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Ubbergen.

groene-stroom-persingen

Een energieneutrale woning in Persingen rond juni 2024

Door middel van deze website vergelijk je bruikbare details over groene stroom Persingen. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Persingen zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energie-aanbieder. Intussen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Persingen is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Verder verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €4000 en €6200. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Alem afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Persingen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: het actuele verbintenis annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Persingen flink lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten vind je hieronder veel gekozen energiepakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker vergelijk je moeiteloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Persingen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.