Loading...

Groene stroom Alem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, zon, aardwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij de groene stroom vergelijker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Alem vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Alem en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Alem

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Alem vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de beste groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Alem vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: elektriciteit van HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, zon, water, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Noordhoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Alem

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-alem

Een energieneutrale woning in Alem rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle info over groene stroom Alem. Maar, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een lage of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Alem wil natuurlijk iedereen. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en tochtstrips gebruiken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij jouw leverancier. Desondanks, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Atag, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Alem is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De investering ligt tussen de €3500 tot +/- €6700. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Holthees afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name organisaties als Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot je snel welke groene stroom aanbieders in Alem aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: het huidige levering stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Alem flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die hierom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker check je gemakkelijk welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Alem vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.