Loading...

Groene stroom Noordhoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij de duurzame energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Noordhoek vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Noordhoek en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Noordhoek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordhoek vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. À la minute groene stroom in Noordhoek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vattenfall tarieven juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Den Dolder vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Noordhoek

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-noordhoek

Een energieneutrale woning in Noordhoek rond juni 2024

Op basis van deze webpagina vergelijk je handige details over groene stroom Noordhoek. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Noordhoek wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en radiatorfolie gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Daartegenover, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde hr-ketel (AWB, Remeha, Atag, Vaillant of Nefit) verboden. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Noordhoek is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3100 tot +/- €7900. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Winssen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders zoals Pure Energie, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Noordhoek beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Noordhoek aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten vergelijk je hierna enkele stroompakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker check je onmiddellijk welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Noordhoek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.