Loading...

Groene stroom Den Dolder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Den Dolder vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Den Dolder en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Den Dolder

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Dolder vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Den Dolder vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: review Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardgas, petroleum (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Schoorl vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Den Dolder

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zeist.

groene-stroom-den-dolder

Een energieneutrale woning in Den Dolder rond december 2022

Door middel van deze webpagina detecteer je handige details over groene stroom Den Dolder. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Den Dolder is een wens van vele. Een woning als dat verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik niet de standby modus” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Evenwel, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Atag, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je huis en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Den Dolder is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De investering varieert tussen €4500 en €6700. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Meeden afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Eneco, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Den Dolder operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jouw lopende abonnement opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. De volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Den Dolder flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vergelijk je snel welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Den Dolder vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.