Loading...

Groene stroom Meeden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Meeden vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Meeden en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Meeden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Meeden vergelijken (september 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Via subsidies en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Meeden vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Coteq Netbeheer stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Blokker vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Meeden

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Menterwolde.

groene-stroom-meeden

Een energieneutrale woning in Meeden rond september 2022

Op deze pagina check je alle uitleg over groene stroom Meeden. De vraag is, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Meeden wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Daartegenover, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, AWB, Remeha, Nefit of Atag) uitgesloten. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je huis en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Meeden vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. De investering varieert tussen de €3300 en €7900. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Vinkeveen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Engie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Greenchoice focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Meeden aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je huidige abonnement annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Meeden flink lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je hieronder de meest populaire energiepakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker detecteer je nu welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Meeden vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.