Loading...

Groene stroom Blokker Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Blokker vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Blokker en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Blokker

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Blokker vergelijken (april 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend check je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Snel groene stroom in Blokker vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: besparen bij Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als aarde, wind, bio, water, zon vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Philippine vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Blokker

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hoorn.

groene-stroom-blokker

Een energieneutrale woning in Blokker rond april 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je handige uitleg over groene stroom Blokker. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blokker zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “led-lampen gebruiken” en geen tweede koelkast gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiebedrijf. Alleen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Atag, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van je appartement en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Blokker kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €3400 tot +/- €7500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kudelstaart afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Engie focussen hierop. Op basis van je postcode lees jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Blokker operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je actuele contract opzeggen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Blokker fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel families die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vind je onderstaand veel gekozen contracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker check je eenvoudig welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Blokker vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.