Loading...

Groene stroom Kudelstaart Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Geholpen door de duurzame energie check kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Kudelstaart vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kudelstaart en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Kudelstaart

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kudelstaart vergelijken (juli 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Kudelstaart vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Innova Energie welkomstkorting juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bio, bodem, zon, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Almelo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Kudelstaart

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Aalsmeer.

groene-stroom-kudelstaart

Een energieneutrale woning in Kudelstaart rond juli 2024

Door middel van deze webpagina check je bruikbare details over groene stroom Kudelstaart. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kudelstaart wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke cv-ketel (van Atag, Remeha, Vaillant, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kudelstaart kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €3900 tot €7300. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Stevensweert afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kudelstaart actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: jullie actuele levering annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kudelstaart flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die switchen naar deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder enkele contracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker achterhaal je nu welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Kudelstaart vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.