Loading...

Groene stroom Stevensweert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Stevensweert vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Stevensweert of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Stevensweert

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stevensweert vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna check je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Stevensweert vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie van UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Holtum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Stevensweert

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Maasgouw.

groene-stroom-stevensweert

Een energieneutrale woning in Stevensweert rond mei 2024

Via deze webpagina vind je alle details over groene stroom Stevensweert. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stevensweert zien we steeds meer. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en geen open haard gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energiebedrijf. Niettemin, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Remeha, Nefit, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Stevensweert vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energierekening. De investering schommelt tussen €2500 t/m €7200. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Dalem afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens check je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Stevensweert aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je lopende abonnement annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Stevensweert sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hierna vaak bestelde energiecontracten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker check je à la minute welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Stevensweert vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.