Loading...

Groene stroom Dalem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, aardwarmte, wind, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Dalem vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Dalem en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Dalem

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Dalem vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Dalem vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bodem, bio, water, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie s-Graveland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Dalem

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Gorinchem.

groene-stroom-dalem

Een energieneutrale woning in Dalem rond december 2022

Via deze pagina lees je handige uitleg over groene stroom Dalem. Alleen, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dalem is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Daartegenover, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Intergas, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Dalem is duur. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De prijs ligt zo tussen de €2600 tot +/- €7200. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Loppersum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken achterhaal je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Dalem voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jouw lopende pakket stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Dalem flink lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel klanten op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten tref je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vind je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Dalem vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.