Loading...

Groene stroom Loppersum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Loppersum vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Loppersum en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Loppersum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Loppersum vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens detecteer je de relevante groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Loppersum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Huismerk Energie gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, zon, bodem, wind, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Belfeld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Loppersum

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-loppersum

Een energieneutrale woning in Loppersum rond september 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare toelichting op groene stroom Loppersum. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Loppersum wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en korter douchen. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiebedrijf. Maar, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Atag of Intergas) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Loppersum is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De aanschafprijs schommelt tussen €2800 tot €6100. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Uitwellingerga afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders zoals Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij snel welke groene stroom aanbieders in Loppersum aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je huidige abonnement stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Loppersum sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Info: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker ontdek je direct welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Loppersum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.