Loading...

Groene stroom Uitwellingerga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant schoner dan grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. de duurzame energie check kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Uitwellingerga vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Uitwellingerga en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Uitwellingerga

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Uitwellingerga vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Uitwellingerga vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Kerkenveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Uitwellingerga

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-uitwellingerga

Een energieneutrale woning in Uitwellingerga rond september 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je nuttige details over groene stroom Uitwellingerga. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Uitwellingerga is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je energieleverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Intergas, AWB of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Uitwellingerga vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energiekosten. De investering ligt in de range tussen de €4500 t/m €7100. Mede door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Dreumel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers zoals Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Uitwellingerga voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je huidige pakket annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De aanstaande energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Uitwellingerga een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel klanten die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten vergelijk je bijgaand enkele energiepakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check achterhaal je vandaag nog welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Uitwellingerga vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.