Loading...

Groene stroom Dreumel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Dreumel vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Dreumel en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Dreumel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Dreumel vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Dreumel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Opties zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: beoordeling RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, aarde, bodem, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Slijkenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Dreumel

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente West Maas en Waal.

groene-stroom-dreumel

Een energieneutrale woning in Dreumel rond december 2022

Op deze webpagina ontdek je handige details over groene stroom Dreumel. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dreumel wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een goede thermoskan gebruiken” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Intergas, Vaillant, Atag of Nefit) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je appartement en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Dreumel kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Tevens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €4300 tot +/- €6000. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Moerstraten afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen zoals Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Dreumel beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jouw lopende abonnement opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Dreumel fors lager dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten ontdek je hieronder toonaangevende pakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker ontdek je meteen welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Dreumel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor elektra en gas.