Loading...

Groene stroom Moerstraten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Moerstraten vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Moerstraten of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Moerstraten

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Moerstraten vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Moerstraten vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Fenor abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, aardwarmte, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardgas, petroleum (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Broek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Moerstraten

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Roosendaal.

groene-stroom-moerstraten

Een energieneutrale woning in Moerstraten rond mei 2024

Via deze webpagina ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Moerstraten. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Moerstraten wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energieleverancier. Alleen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, Atag, Vaillant of Intergas) verbannen. De huidige gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Moerstraten kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs ligt tussen de €2400 t/m €7500. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Waarland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name organisaties als Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Moerstraten actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. Je nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Moerstraten aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hierna enkele stroompakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vind je gemakkelijk welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Moerstraten vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.