Loading...

Groene stroom Broek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Broek vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Broek of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Broek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Broek vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de beste groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Broek vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Reusel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Broek

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-broek

Een energieneutrale woning in Broek rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl lees je handige informatie over groene stroom Broek. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Broek is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Alleen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Remeha) verbannen. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je huis en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Broek vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Verder minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. Het tarief ligt tussen de €2800 en €6600. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Lelystad afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Broek aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie huidige levering opzeggen en hierna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Broek flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten vergelijk je bijgaand vaak bestelde pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vergelijk je vlug welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Broek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor gas en stroom.