Loading...

Groene stroom Lelystad Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Lelystad vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Lelystad en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Lelystad

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lelystad vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Lelystad vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Flevoland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vrijopnaam actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Asten vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Lelystad

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Lelystad.

groene-stroom-lelystad

Een energieneutrale woning in Lelystad rond december 2022

Op basis van onze website vind je praktische info over groene stroom Lelystad. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lelystad is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “wassen op 30 graden” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij het energiebedrijf. Echter, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Remeha, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lelystad kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €4500 – €7800. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Termunterzijl afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder leveranciers zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer jij nu welke groene stroom aanbieders in Lelystad operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. De volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Lelystad flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten die daardoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vergelijk je onderstaand de meest populaire contracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check detecteer je nu welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Lelystad vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektriciteit.