Loading...

Groene stroom Asten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, wind, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is veel beter voor het milieu dan grijze stroom dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie check kan je direct alle groene energieleveranciers in Asten vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Asten of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Asten

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Asten vergelijken (september 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Asten vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: goedkope tarieven Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Ommeren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Asten

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Asten.

groene-stroom-asten

Een energieneutrale woning in Asten rond september 2023

Met onze website bekijk je uitgebreide informatie over groene stroom Asten. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Asten wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw leverancier. Desondanks, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Vaillant, AWB of Remeha) uitgesloten. De welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Asten is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €2600 – €6700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Idsegahuizum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken tref je nu welke groene stroom aanbieders in Asten aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Asten aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die daardoor overstappen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten vind je hierna toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker ontdek je vlug welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Asten vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektra.