Loading...

Groene stroom Idsegahuizum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, waterkracht, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Idsegahuizum vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Idsegahuizum en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Idsegahuizum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Idsegahuizum vergelijken (april 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Idsegahuizum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Eneco variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Zalk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Idsegahuizum

Zonnestroom is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-idsegahuizum

Een energieneutrale woning in Idsegahuizum rond april 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare details over groene stroom Idsegahuizum. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Idsegahuizum is een wens van vele. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Denk aan “alleen wassen met volle wasmachine” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie leverancier. Intussen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Vaillant, AWB of Nefit) uitgesloten. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie woning en het tapwater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Idsegahuizum kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Trouwens, ook reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op energienota. De inkoopprijs schommelt tussen €4200 t/m €6200. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Schipborg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Idsegahuizum actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je actuele verbintenis opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Idsegahuizum een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten ontdek je hieronder enkele pakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker check je moeiteloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Idsegahuizum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.