Loading...

Groene stroom Schipborg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Schipborg vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Schipborg en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Schipborg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schipborg vergelijken (juni 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Schipborg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat je interessant vindt. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Lees nu verder over groene energie Harkema vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Schipborg

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-schipborg

Een energieneutrale woning in Schipborg rond juni 2022

Met behulp van deze webpagina lees je bruikbare informatie over groene stroom Schipborg. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schipborg zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Maar, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schipborg is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €4500 – €7300. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Blaricum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Schipborg operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele levering opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Schipborg fors lager dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten bekijk je hieronder enkele pakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je simpelweg welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Schipborg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.