Loading...

Groene stroom Harkema Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Harkema vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Harkema of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Harkema

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Harkema vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Harkema vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Waddinxveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Harkema

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-harkema

Een energieneutrale woning in Harkema rond december 2022

Met deze website vind je uitgebreide details over groene stroom Harkema. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Harkema wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energieleverancier. Echter, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, AWB, Intergas of Atag) niet meer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Harkema kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De kostprijs ligt tussen de €2900 en €7300. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Papenvoort afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Met name aanbieders als Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Van de Bron faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Harkema aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: jullie actuele contract opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Harkema fors lager in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je vandaag nog welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Harkema vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.