Loading...

Groene stroom Blaricum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Blaricum vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Blaricum en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Blaricum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Blaricum vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend bekijk je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Blaricum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Papenvoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Blaricum

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Blaricum.

groene-stroom-blaricum

Een energieneutrale woning in Blaricum rond april 2024

Met behulp van deze webpagina vergelijk je alle uitleg over groene stroom Blaricum. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blaricum wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en sloffen dragen in huis. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Alleen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, Atag of AWB) uitgefaseerd. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Blaricum is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De investering varieert tussen de €4400 tot +/- €7600. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Kraggenburg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen als Pure Energie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer jij snel welke groene stroom aanbieders in Blaricum beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je bestaande contract beëindigen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. De volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Blaricum flink lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hieronder enkele stroomcontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker detecteer je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Blaricum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.