Loading...

Groene stroom Kraggenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, zon, wind, bodemwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Kraggenburg vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Kraggenburg en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Kraggenburg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Kraggenburg vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Kraggenburg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per regio in Flevoland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: DELTA welkomstkorting december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Akersloot vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Kraggenburg

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-kraggenburg

Een energieneutrale woning in Kraggenburg rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je alle toelichting op groene stroom Kraggenburg. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kraggenburg wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het energieverbruik stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij een energiemaatschappij. Maar, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kraggenburg is duur. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen €2900 tot +/- €6800. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Steenderen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist aanbieders zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kraggenburg aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je huidige contract annulerenen uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Kraggenburg flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je binnen no-time welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Kraggenburg vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektra.