Loading...

Groene stroom Steenderen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind, biomassa. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Op basis van onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Steenderen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Steenderen of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Steenderen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Steenderen vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Steenderen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, wind, bodem, water, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hoenzadriel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Steenderen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-steenderen

Een energieneutrale woning in Steenderen rond mei 2024

Op basis van deze website lees je uitgebreide toelichting op groene stroom Steenderen. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Steenderen zien we steeds meer. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Remeha, AWB of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Steenderen is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €4400 tot €6300. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Collendoorn afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert zie je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Steenderen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je bestaande abonnement opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Steenderen sterk verlaagd dan jaren geleden. We zien meer en meer families die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen vind je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je ogenblikkelijk welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Steenderen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.