Loading...

Groene stroom Collendoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is significant schoner dan grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Collendoorn vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Collendoorn en check de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Collendoorn

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Collendoorn vergelijken (maart 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je alle groene maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Snel groene stroom in Collendoorn vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, bio, bodem, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardgas, kolen (vuile energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Ook interessant: groene energie Rozenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Collendoorn

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-collendoorn

Een energieneutrale woning in Collendoorn rond maart 2023

Met deze website check je bruikbare info over groene stroom Collendoorn. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Collendoorn wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere gebruik niet de standby modus” en spouwmuren isoleren. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energieleverancier. Echter, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Nefit, Intergas, Vaillant, Atag of Remeha) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Collendoorn is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €4500 tot €7300. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Lollum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot jij meteen welke groene stroom aanbieders in Collendoorn aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: het huidige abonnement annulerenen daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Collendoorn flink lager in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen vind je hierna vaak bestelde stroompakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je rap welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Collendoorn vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.