Loading...

Groene stroom Hoenzadriel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Hoenzadriel vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Hoenzadriel en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hoenzadriel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoenzadriel vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Hoenzadriel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Oxxio 1 jaar contract september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, aarde, water, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Willemstad vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Hoenzadriel

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-hoenzadriel

Een energieneutrale woning in Hoenzadriel rond september 2022

Middels deze pagina check je alle uitleg over groene stroom Hoenzadriel. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoenzadriel wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik beperken bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Desondanks, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw woning en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hoenzadriel kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3800 – €6300. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Rozenburg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders als Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent faciliteren dit. Door te adres te gebruiken ontdek je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Hoenzadriel voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie huidige abonnement annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Hoenzadriel fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vind je bijgaand veel gekozen pakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check detecteer je ogenblikkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Hoenzadriel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.