Loading...

Groene stroom Willemstad Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door onze groene energie check kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Willemstad vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Willemstad of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Willemstad

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Willemstad vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Middels subsidies en royale welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Willemstad vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Selecteer direct het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: abonnement bij Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, waterkracht, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Marsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Willemstad

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Moerdijk.

groene-stroom-willemstad

Een energieneutrale woning in Willemstad rond juni 2024

Middels deze website ontdek je bruikbare informatie over groene stroom Willemstad. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Willemstad is een wens van vele. Dit soort huizen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik reduceren bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “meer truien en dekens gebruiken” en zoveel mogelijk dubbel glas. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energieleverancier. Aan de andere kant, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Vaillant) verboden. De huidige CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je woning en douchewater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Willemstad is prijzig. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. De prijs varieert tussen €2800 tot +/- €7200. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Grathem afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Willemstad beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jullie bestaande pakket stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Willemstad aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je moeiteloos welke aanbieders “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Willemstad vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.