Loading...

Groene stroom Marsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, wind, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door onze groene stroom checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Marsum vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Marsum en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Marsum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Marsum vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vergelijk je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Marsum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Liander stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, petroleum, kolen (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Bleiswijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Marsum

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische dingen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-marsum

Een energieneutrale woning in Marsum rond mei 2024

D.m.v. deze pagina ontdek je handige toelichting op groene stroom Marsum. De vraag is, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Marsum wordt steeds populairder. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de verwarmingsbuizen isoleren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Intergas, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Marsum is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €2500 tot +/- €7300. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Vierlingsbeek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Van de Bron, Qurrent, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Marsum aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je actuele contract opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Marsum aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer families die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende pakketten. Info: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vergelijk je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Marsum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.