Loading...

Groene stroom Vierlingsbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Vierlingsbeek vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Vierlingsbeek en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vierlingsbeek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vierlingsbeek vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Vierlingsbeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, wind, bodem, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, kolen, steenkool (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Krimpen aan de Lek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Vierlingsbeek

De zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Boxmeer.

groene-stroom-vierlingsbeek

Een energieneutrale woning in Vierlingsbeek rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige details over groene stroom Vierlingsbeek. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vierlingsbeek wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Evengoed, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Vierlingsbeek vergt een hele investering. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs ligt in de range tussen de €4200 tot €6900. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Eesergroen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Juist organisaties zoals Eneco, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Vierlingsbeek operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende verbintenis annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Vierlingsbeek aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vergelijk je hieronder veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je zonder problemen welke pakketten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Vierlingsbeek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.