Loading...

Groene stroom Eesergroen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door de groene stroom vergelijker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Eesergroen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Eesergroen of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Eesergroen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Eesergroen vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Eesergroen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woongebied in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas licht Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als water, aarde, bio, wind, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Steenwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Eesergroen

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-eesergroen

Een energieneutrale woning in Eesergroen rond december 2023

Met behulp van deze pagina detecteer je handige info over groene stroom Eesergroen. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Eesergroen zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Niettemin, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Nefit, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Eesergroen is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen €4400 tot +/- €7600. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Nieuw-Dordrecht afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Eesergroen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je huidige contract ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Eesergroen flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker vind je eenvoudig welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Eesergroen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.