Loading...

Groene stroom Nieuw-Dordrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, zon, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Geholpen door de duurzame energie check kun jij rap alle groene energieleveranciers in Nieuw-Dordrecht vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Nieuw-Dordrecht en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Dordrecht

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Dordrecht vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vind je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Nieuw-Dordrecht vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Vandebron vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Cothen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nieuw-Dordrecht

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-nieuw-dordrecht

Een energieneutrale woning in Nieuw-Dordrecht rond juni 2024

D.m.v. deze pagina vind je alle toelichting op groene stroom Nieuw-Dordrecht. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Dordrecht zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Echter, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Atag, Intergas of Remeha) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nieuw-Dordrecht is kostbaar. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Daarnaast reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3100 en €7200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wesepe afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist partijen zoals Powerpeers, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Dordrecht operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. De nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nieuw-Dordrecht sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten ontdek je bijgaand enkele abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vind je moeiteloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Nieuw-Dordrecht vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.