Loading...

Groene stroom Cothen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, zon, wind, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Cothen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Cothen en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Cothen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Cothen vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Cothen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Ruigahuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Cothen

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Wijk bij Duurstede.

groene-stroom-cothen

Een energieneutrale woning in Cothen rond oktober 2022

Met behulp van deze website vergelijk je handige informatie over groene stroom Cothen. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Cothen is een wens van vele. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij jullie energiebedrijf. Daartegenover, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je woning en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Cothen kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De investering ligt zo tussen de €2600 t/m €6400. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Loo afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Engie, Greenchoice, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Cothen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: het huidige levering beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Cothen fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen vergelijk je onderstaand enkele stroompakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker ontdek je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Cothen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.