Loading...

Groene stroom Wesepe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. D.m.v. de duurzame energie checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Wesepe vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wesepe en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wesepe

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wesepe vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Wesepe vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: verbruik Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, zonne-energie, aardwarmte, biomassa, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, kolen, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Loo vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Wesepe

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Olst-Wijhe.

groene-stroom-wesepe

Een energieneutrale woning in Wesepe rond juli 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Wesepe. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wesepe wordt steeds populairder. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Desondanks, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” cv-ketel (van AWB, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van je appartement en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wesepe is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. De prijs schommelt tussen €2900 – €7000. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Gasselternijveenschemond afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen als Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Wesepe aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je huidige levering ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Wesepe flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten bekijk je onderstaand toonaangevende contracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je rap welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Wesepe vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.