Loading...

Groene stroom Gasselternijveenschemond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Gasselternijveenschemond vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Gasselternijveenschemond of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Gasselternijveenschemond

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Gasselternijveenschemond vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de beste groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Gasselternijveenschemond vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Udenhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Gasselternijveenschemond

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-gasselternijveenschemond

Een energieneutrale woning in Gasselternijveenschemond rond december 2022

D.m.v. deze webpagina vind je alle uitleg over groene stroom Gasselternijveenschemond. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gasselternijveenschemond wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je maatschappij. Alleen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” cv-ketel (van Intergas, Vaillant, AWB, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Gasselternijveenschemond is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4200 – €7000. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oldekerk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke partijen als Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Gasselternijveenschemond aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je actuele levering beëindigen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Gasselternijveenschemond aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die hierom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten bekijk je hieronder vaak bestelde abonnementen. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vergelijk je simpelweg welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Gasselternijveenschemond vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.