Loading...

Groene stroom Oldekerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oldekerk vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oldekerk en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oldekerk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldekerk vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Oldekerk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Qwint kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, zon, wind, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Doornspijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Oldekerk

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Grootegast.

groene-stroom-oldekerk

Een energieneutrale woning in Oldekerk rond december 2023

D.m.v. deze pagina detecteer je praktische informatie over groene stroom Oldekerk. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oldekerk is een wens van vele. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij een leverancier. Desondanks, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende hr-ketel (AWB, Vaillant, Intergas, Remeha of Atag) niet langer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Oldekerk vergt een hele investering. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Tevens beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering ligt zo tussen de €4100 tot +/- €6400. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wouwse Plantage afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders zoals Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij nu welke groene stroom aanbieders in Oldekerk operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie bestaande contract stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Oldekerk flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten tref je hieronder veel gekozen stroomcontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Oldekerk vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.