Loading...

Groene stroom Wouwse Plantage Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene energie check kun je rap alle groene energieleveranciers in Wouwse Plantage vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wouwse Plantage of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wouwse Plantage

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wouwse Plantage vergelijken (november 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Nu groene stroom in Wouwse Plantage vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als water, bio, wind, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie Millingen aan de Rijn vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Wouwse Plantage

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Roosendaal.

groene-stroom-wouwse-plantage

Een energieneutrale woning in Wouwse Plantage rond november 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je alle toelichting op groene stroom Wouwse Plantage. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wouwse Plantage is onderwerp van gesprek. Deze woningen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij het energieleverancier. Alleen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wouwse Plantage is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Overigens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energierekening. De totaalprijs varieert tussen de €2600 tot €7100. Mede door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Hantumhuizen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Engie, Qurrent, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Wouwse Plantage actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het huidige contract beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Wouwse Plantage flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen bekijk je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je snel welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wouwse Plantage vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.