Loading...

Groene stroom Millingen aan de Rijn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene energie check kun jij snel alle groene energieleveranciers in Millingen aan de Rijn vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Millingen aan de Rijn en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Millingen aan de Rijn

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Millingen aan de Rijn vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Nu groene stroom in Millingen aan de Rijn vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: De Vastelastenbond abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, petroleum, aardolie (grijze stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Breezanddijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Millingen aan de Rijn

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische materialen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Millingen aan de Rijn.

groene-stroom-millingen-aan-de-rijn

Een energieneutrale woning in Millingen aan de Rijn rond juli 2024

D.m.v. deze website bekijk je alle details over groene stroom Millingen aan de Rijn. Maar, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Millingen aan de Rijn zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie leverancier. Daartegenover, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Remeha, Intergas, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Millingen aan de Rijn kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €3000 tot +/- €6200. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Waaksens afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Engie, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Millingen aan de Rijn beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie huidige pakket stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Millingen aan de Rijn een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je hieronder enkele energiecontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vergelijk je rap welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Millingen aan de Rijn vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.