Loading...

Groene stroom Breezanddijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Breezanddijk vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Breezanddijk en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Breezanddijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Breezanddijk vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Breezanddijk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bio, zon, water, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Reijmerstok vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Breezanddijk

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-breezanddijk

Een energieneutrale woning in Breezanddijk rond april 2024

Met deze website check je alle info over groene stroom Breezanddijk. Maar, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Breezanddijk is een wens van vele. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en zorg dat je koelkast goed sluit. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energieleverancier. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Breezanddijk kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De prijs ligt zo tussen de €3800 tot +/- €7500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Leiden afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens check jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Breezanddijk operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: het actuele contract stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Breezanddijk sterk verlaagd dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse abonnementen tref je hierna veel gekozen abonnementen. Info: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check ontdek je meteen welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Breezanddijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en deals voor stroom en gas.